Kniha Nastavení mysli, Carol Dwecková


Nedávno jsem dočetl další parádní knihu z nakladatelství Melvil, Nastavení mysli. Mimochodem hledáte-li něco ke čtení co vás bude inspirovat a pomůže vám k vašemu osobnímu rozvoji a nechcete věnovat příliš času rozhodováním, vyberte si cokoliv z nakladatelství Melvil. Jakákoliv kniha od nich stojí za přečtení. Lidé v tomto nakladatelství mají opravdu dobrý smysl pro výběr inspirativních knih.



Ve své knize Nastavení mysli, autorka Carol Dwecková popisuje rozdíly mezi růstovým a fixním myšlením. Samotná myšlenka růstového a fixního myšlení je úžasná. Otevřelo mi to oči v nahlížení na svět kolem sebe. Pomohlo mi to uvědomit si proč se někteří lidé a dokonce i celé společnosti chovají určitým způsobem. Proč se třeba výjimečně talentovaným lidem přestalo dařit a naopak, proč některým kterým se z počátku nedařilo, se postupem času vypracovali a stali se i světově uznávanými celebritami.

Carol Dwecková dělí způsob myšlení na dva hlavní typy


Fixní nastavení mysli - Lidé s tímto nastavením mysli dají hodně na své vrozené vlastnosti. Berou je jako pevně dané, takové s kterými se nedá již nic dělat.

Růstové nastavení mysli - Naopak lidé s tímto nastavením mysli dají spíše na své zkušenosti. Berou své vlastnosti jen jako prostředek, který jim umožní se dále zdokonalovat a učit se novým věcem.

Případně na tomto 3-minutovém videu to autorka popisuje v rozhovoru pro Khan Academy. 

 

Nutno uvést, že to není zas tak černobílé. Jsou lidé, kteří se více přiklánějí k růstovému myšlení, ale na něco mohou pohlížet fixně. Zatímco i lidé s primárně fixním myšlením mohou v určitých situacích myslet růstově. Důležité je uvědomit si jak na tom jsme a raději se přiklánět k růstovému myšlení. 

Zde je pár citací z knihy, které mě zaujaly a nutí člověka k zamyšlení:

“Nejzajímavější přitom je, že manažeři se růstovému myšlení mohou naučit.”
“Vytvořte organizaci oceňující rozvíjení schopností – a sledujte, jak se začnou objevovat lídři.”
“Známky nevnímá jako cíl sám o sobě, ale jako prostředek k dalšímu růstu.”
“ 'Ach jo, vždyť nemá žádný sluch. Neztrácej s ním čas.' Ona trvala na experimentování s různými způsoby, jak to změnit. (Jak na to?) A obvykle nějaký našla.”
“Každý den se musíte snažit, abyste byli o něco lepší.”
“Vyhrál jsem? Prohrál jsem? To jsou špatné otázky. Správná otázka zní: Snažil jsem se, co to šlo?”
“Mnozí se domnívají, že člověk se rodí buď chytrý, průměrný, nebo hloupý – a že takový zůstává celý život. Nové výzkumy však ukazují, že mozek je spíše jako sval – mění se a sílí, používáme-li ho.”

Hodnocení

Knize jsem dal na GoodReads 4 hvězdičky z 5-ti. Důvodem je příliš mnoho zbytečného obsahu. Vše je vlastně vysvětlováno příběhy. Ano, příběhy jsou fajn. Vysvětlovat něco názornou ukázkou bývá lepší než jen sypat suché teorie. Ovšem v téhle knize je těch příběhů na můj vkus až moc. A často hned po sobě jdoucí příběhy nepřinášejí k tématu novou myšlenku. Jen jiným dějem popisují stejnou věc. Myslím, že by celou knihu šlo zkrátit tak na 1/3 při zachování hlavního sdělení. Ale je to jen můj osobní pohled. Možná někomu přijde, že je tam těch příběhů málo :-). Každopádně koho aspoň trochu zajímá osobní rozvoj, tak doporučuji přečíst.





Komentáře

  1. Elegant metallic work and hints of gold within the upholstery are the final touches that deliver heat and sophistication. Las Vegas Inspired Craps is here in San Diego and the most effective is at Viejas. If you’re new to the game of craps, here’s a quick tutorial on one of the enjoyable games discovered on our on line casino flooring. Or you'll be able to|you possibly can} print out a cheat 토토사이트 sheet and convey it to the table with you. Now, some of the the} other players would possibly poke enjoyable at you…but you’ll get the final laugh once as} you’ve received five towering stacks of “quarters” ($25 chips) sitting in entrance of you.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ohlédnutí za Coderetreatem 2013

Coderetreat, aneb cesta zdokonalování programátorských dovedností

Špatná zkušenost s reklamaci bot v Office Shoes