Špatná zkušenost s reklamaci bot v Office Shoes

Zvažoval jsem jestli mám o této reklamaci psát. Jestli bych to prostě neměl jen tak hodit za hlavu a více to už neřešit. Ovšem, jak jinak dosáhnout lepších služeb v České Republice, když nebudeme odstraňovat nedostatky. V tomto případě je nedostatkem špatný servis při vyřizování reklamace bot. Rád bych, aby si obchodníci svých zákazníků více vážili. Aby se snažili jejich stížnosti a reklamace vyřešit více k prospěchu zákazníků, než k prospěchu vlastnímu.

V reklamačním listě jsem napočítal celkem čtyři citace ze zákona. Odkazy na co vše mám právo, jaké mám povinnosti, jaké má prodejce, s čím vším jsem se měl před obutím bot seznámit a pod. Mně osobně jde více o spokojenost se službou než o dodržování zákona.

Otázka na společnost Shoebox CZ provozující prodejny Office Shoes a také na všechny, kteří jsou v roli poskytovatele služby:  "Jak by jste si přáli řešit reklamace, kdyby žádný zákon neexistoval? Co je pro vás ideální stav? Spokojený zákazník nebo 1.880,- Kč v kapse?"

Reklamoval jsem boty v hodně 1.880,- Kč po 20 dnech od nákupu. Jelikož jsem si je pořídil v létě, kdy chodím většinou v jiných otevřených botách, tyhle jsem si obul odhadem tak 4x - 6x. Včetně toho, že 1x jsem je zkoušel v prodejně. Uvádím to proto, že dle vyjádření na reklamačním listu jsem tyto boty poškodil: "nesprávným obouváním obuvi". A tak si říkám, pokud si obuji boty maximálně 6x a ony se poškodí, není na těch botách něco špatně? Co je to za materiál, že nevydrží šest obutí a vyzutí?
Popis závady: Na pravé botě je rozpárané šití.



Ano, možná jsem nemehlo a možná se neumím správně obouvat. Pro srovnání tady mám boty, které vlastním cca 2 roky. Odhadem 300 obutí a vyzutí.



Další boty odhadem 100 obutí a vyzutí na mých nohách:



Tyhle mám už hodně dlouho, cca 600 obutí a vyzutí:


Tuhle sportovní obuv mám rok, cca 100 obutí a vyzutí:


Tyhle jsem moc nenosil, cca 20 obutí a vyzutí:

Další cca 100 obutí a vyzutí:

Dnes mi v prodejně řekli, že se mohu písemně odvolat. Zkusím to. Sepíšu "Nesouhlas s vyřízením reklamace" přiložím tento článek, pošlu na asdresu SHOEBOX CZ s.r.o., Zákaznické centrum, Václavské náměstí 66, 110 00 Praha 1 a budu čekat na odpověď.

Komentáře

  1. Hezký, koukám že z reklamačních historek by se dal udělat docela zajímavý seriál :)

    Já nedávno reklamovat dětský kočárek s tím, že má v místě našití vytržený jeden z pěti popruhů. Resp. levý spodní.

    Reklamační centrum se vyjádřilo, že jsme si to udělali sami - nevím jak, asi dcera se tak zmítala a svoji extrémní silou v roce a půl vyrvala pás. A že nám to klidně za 1800,- opraví.

    Na prodejně mi bylo řečeno, něco jako že přeci nečekáme to, že nám někdo kočárek vyreklamuje, když mu má za měsíc končit záruka :-)

    Na moje řeči, že předpokládám, že pásy jsou bezpečnostní prvek a musí být fakt dobře našitý, si prodavačka přihodila, že její známej se vysekal a pásy mu nepomohli :P

    Takže také taková trochu fraška.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ohlédnutí za Coderetreatem 2013

Coderetreat, aneb cesta zdokonalování programátorských dovedností